Avatar
WelkomINFO
HOUDEN VAN EEN KAT ALS HUISDIER

Wat je moet weten:


SnacksKatten zijn dol op beloningen en lekkernijen, ze kunnen er geen genoeg van krijgen. Uit welke snacks kun je kiezen en wanneer geef je ze?

Waarom geef je je kat snacks?

Je kat is verzot op snacks. Geef ze dan ook vooral wanneer je je kat iets nieuws wilt leren. Maar snacks hebben ook nog een andere functie: gebitsreiniging. Tandverzorgingssnacks laten haar meer kauwen en haar gebit wordt er schoner van.

Welke snacks zijn er voor mijn kat?

Voor katten zijn er veel verschillende soorten snacks. Welke snacks je je dier geeft, hangt onder meer af van haar levensfase. Heb je een kitten, koop dan bij voorkeur snacks speciaal voor jonge katten. Die ondersteunen de groei.

Katten zijn vaak zeer kieskeurig wat hun voeding betreft. Test daarom de verschillende soorten snacks uit, zodat je weet wat je kat het lekkerst vindt.

Hoe zit het met snacks en allergieen van mijn kat?

Kattensnacks zijn er in allerlei vormen, kleuren en smaken. Hoe meer de ingrediënten overeenkomen met die in de voeding van je kat, hoe beter. Heeft je kat een voedselallergie, koop dan kattensnoepjes met voedingsstoffen waar ze goed tegen kan. In het uitgebreide assortiment met zelfs 100% natuurlijke snacks, vind je altijd wel wat lekkers waar je kat van geniet. Vraag een medewerker in je winkel om advies als je twijfelt of een bepaalde snack in haar dieet past.

Wanneer geef ik mijn kat snacks?

Beloon goed gedrag van je dier met een snack en stop af en toe eens wat snoepjes in een Kong: een speeltje waar je kat ze zelf uit moet zien te krijgen. Dit is een leuke bezigheidstherapie.
Tip: Wil je je kat trucjes leren? Laat je kat dan eerst een handeling uitvoeren voordat je haar een snack geeft, bijvoorbeeld zitten of liggen, of naar je toe lopen.

Snacks en het effect op de hoeveelheid dagelijkse kattenvoeding

Geef je kat snacks met mate. Zo geniet ze van haar beloning zonder er dik van te worden. Breng de extraatjes niet in mindering op haar gewone voeding. De gewone voeding bevat namelijk allerlei belangrijke voedingsstoffen die zij absoluut binnen moet krijgen.
Weeg je kat regelmatig. Wordt ze te zwaar zonder medische aanleiding? Verminder dan het aantal snacks of geef een kattenbrokje als beloning. Breng in dat geval wel het aantal brokjes dat je geeft in mindering op de volgende maaltijd van je kat.

Mag een kat melk drinken?

Kattenmelk is speciale melk met extra vitamines voor je kitten. Er zit ook veel minder lactose in dan in gewone koemelk. Geef geen koemelk, want die is moeilijk verteerbaar en niet afgestemd op de voedingsbehoefte van een kat. Kattenmelk is een gezond extraatje, geen volwaardige voeding. Geef je kitten af en toe wat kattenmelk als traktatie naast de normale voeding.Kitten te koop

kittentekoop.be is niet verantwoordelijk voor de inhoud en juistheid van de door derden op de website geplaatste informatie. Het is de eigenaars van deze site uitdrukkelijk toegestaan eventueel geplaatst info en aanbod te verwijderen mochten zij dit nodig achten. Indien opmerkingen en of klachten kan je een mail sturen naar kittentekoop.be

Volg ons op Facebook
Willekeurige foto uit ons bestand
    kittentekoop foto van Bostyn Marc
    © Bostyn Marc
© Copyright 2017 Kitten te koop design by PubliDesign