Avatar
WelkomINFO
HOUDEN VAN EEN KAT ALS HUISDIER

Wat je moet weten:


Castreren en steriliseren: de voordelen!Ongeveer 95% van de katten in Nederland is gesteriliseerd of gecastreerd. Dit percentage is zo hoog omdat het direct bij kan dragen aan een langer en gezond leven van jouw kat.

Wat is artrose?

Castratie helpt jouw kat aan een langer leven

Castratie vermindert de kans op aandoeningen van de geslachtsorganen. Bij de poes vermindert bijvoorbeeld de kans op baarmoederontsteking en melkkliertumoren.

Bij gecastreerde katten komen verwondingen door vechtpartijen (bijten en krabben) veel minder voor. Hierdoor zullen zij minder snel een (dodelijke) infectie oplopen.

Een gecastreerde kat heeft minder de neiging op pad te gaan of weg te lopen. Hierdoor vermindert de kans dat hij wordt aangereden bijvoorbeeld aanzienlijk.


Wist je dat al vanaf 48 uur na de sterilisatie of castratie van de kat het risico op overgewicht toeneemt? De kat gaat 20% meer eten, terwijl de energiebehoefte 30% daalt. De kat is zelf niet in staat om haar eetpatroon aan te passen.

Verklein de risico's van overgewicht

Katten zijn na sterilisatie/castratie geneigd om meer te eten Door een veranderde stofwisseling wordt de voedingsbehoefte 30% minder

Een kat met overgewicht heeft meer kans op suikerziekte. Katten met overgewicht zijn gevoeliger voor blaasstenen doordat ze minder bewegen en drinken.

Een aangepast energiegehalte, aandacht voor gezonde urinewegen en een kwalitatief hoogwaardige voeding dragen bij aan een langer en gezond leven.


Kitten te koop

kittentekoop.be is niet verantwoordelijk voor de inhoud en juistheid van de door derden op de website geplaatste informatie. Het is de eigenaars van deze site uitdrukkelijk toegestaan eventueel geplaatst info en aanbod te verwijderen mochten zij dit nodig achten. Indien opmerkingen en of klachten kan je een mail sturen naar kittentekoop.be

Volg ons op Facebook
Willekeurige foto uit ons bestand
    kittentekoop foto van Fidler Maddy
    © Fidler Maddy
© Copyright 2017 Kitten te koop design by PubliDesign