KATTENRASSENSiberische kat

Herkomst
Over de herkomst van de Siberische kat is weinig bekend. Naar alle waarschijnlijkheid kwamen deze mooie, halflangharige katten al eeuwenlang in Siberie voor. Ze zijn echter pas kortgeleden door kattenliefhebbers ontdekt. De voorouders van de Siberische Boskat zouden Angora's of Noorse Boskatten geweest kunnen zijn, die zich vermengd hebben met inlandse (kortharige) gedomesticeerde boerenkatten.

Karakter
Siberische katten klimmen graag en goed. Ze vinden het heerlijk om geaaid en verzorgd te worden, maar stellen opdringerig geknuffel meestal niet op prijs. Ze blijven onder alle omstandigheden hun waardigheid behouden. Met andere katten en honden kunnen ze meestal goed opschieten, ook de omgang met kinderen is prima.

Verzorging
De verzorging van de vacht vergt niet al te veel tijd, want de kat heeft een water- en vuilafstotende vacht die zo goed als zelfreinigend is. Buiten de ruiperiode kunt u de vacht eens per week borstelen.De kat zal tijdens de rui erg veel haar verliezen in een korte periode en de loskomende haren uit de ondervacht kunnen dan al snel verstrikt raken in de zwaardere ondervacht. Het is dan ook noodzakelijk om de vacht tijdens deze periodes wat vaker te kammen en borstelen.

Lichaam: middelgroot en gespierd, langer dan hoog. De nek is kort en goed bespierd en de krachtige poten zijn middellang. Tussen de tenen moeten altijd haarflosjes aanwezig zijn.
Kop: een korte stompe, driehoekige kop. De neusrug is breed en licht gewelfd. De wangen zijn krachtig en massief en de kin behoort sterk en uitgesproken te zijn.
Ogen: groot, licht ovaal en vrij ver uit elkaar staand.
Oren: middelgrote tot grote oren met afgeronde punten.
Staart: aan de aanzet breed en krachtig en loopt toe in een enigszins afgeronde punt. De staart moet teruggelegd over de rug tenminste tot tussen de schouderbladen reiken.
Vacht:
middelang tot lang met dicht onderhaar en langer, waterafstotend, olieachtig dekhaar. De vacht op de schouderbladen is doorgaans wat korter.
Kleur:
de vacht kan elke kleur hebben. Veel voorkomende kleuren zijn: rood, zwart, en verdunningen daarvan, al dan niet met een zilverwitte ondervacht. Ogen zijn amberkleurig of groen met uitzondering van de vans en witte, deze mogen blauwe ogen hebben.

Bijzonderheden
De kat heeft 3 tot 5 jaar nodig om volledig uit te groeien.

Terug
Kitten te koop

kittentekoop.be is niet verantwoordelijk voor de inhoud en juistheid van de door derden op de website geplaatste informatie. Het is de eigenaars van deze site uitdrukkelijk toegestaan eventueel geplaatst info en aanbod te verwijderen mochten zij dit nodig achten. Indien opmerkingen en of klachten kan je een mail sturen naar kittentekoop.be

Volg ons op Facebook
Willekeurige foto uit ons bestand
    kittentekoop foto van Van Walleghem Kristel
    © Van Walleghem Kristel
Copyright 2017 Kitten te koop design by PubliDesign