KATTENRASSENRagdoll

Herkomst
Meer dan 30 jaar geleden begon alles in Roverside, Californië, USA. Daar leefde een kat, genaamd "Josephine", die eruit zag als een grote witte Angora-kat met blauwe ogen. Zij leefde rondom het huis en had al een paar nakomelingen. Josephine zou door een auto zijn overreden, maar gelukig had zij dit overleefd. Na dit ongeluk kreeg "Josephine" kittens. Deze kittens die allemaal blauwe ogen hadden, lang niet viltend haar, met een liefdevol karakter en die zeer groot bleken te worden. Deze kittens trokken de aandacht van Mevr Ann Baker.

Mevr. Baker begon met een fokkerslijn. Met een van haar Heilige Birmanen en met "Josephine". Het eerst katerje uit het nest, genaamd "Raggedy Ann Daddy Warbucks", een seal-mitted, werd terug gefokt met "Josephine". (dus met zijn moeder) Uit deze kruising werd "Raggedy Ann Fugianna" een seal-bi color poes geboren. "Raggedy Ann Daddy Warbucks", werd daarna met een Burmees gekruist (een donkere kleur niet bekend). De poes uit dit nest werd "Buckwheat" genoemd. Zij was goed gebouwd, had een dikke vacht, de oren wijd uit elkaar en de achter poten zichtbaar hoger dan de voorpoten.

De katten "Raggedy Ann Daddy Warbucks", "Raggedy Ann Fugianna" en "Raggedy Ann Tiki" waren de stichters van het nieuwe ras. Mevr Baker gaf dit nieuwe ras de naam "Ragdoll". In 1965 werd de Ragdoll in de USA erkend.

Karakter
Typisch is het rustige, zachte, meegaande karakter en zijn enorme vertrouwen in mensen. Opgelet, ze laten zich dan ook gemakkelijk meenemen door een vreemde die aardig tegen ze is. Ze zijn sociaal, evenwichtig en passen zich enorm goed aan, zijn gesteld op gezelschap en houden ervan om geknuffeld en verzorgd te worden. Ze zijn enorm nieuwsgierig en altijd vrolijk.

Verzorging
De vacht is halflangharig en zijdezacht en heeft betrekkelijk weinig verzorging nodig. Wekelijks borstelen is voldoende. Oren reinigen met een speciaal daarvoor bestemde oorcleaner en de nagels regelmatig bijknippen.

Lichaam: groot, gepierd, zeer elegant met een lang lichaam. Korte, krachtige hals en een goed gebouwde borst. Middellange poten met zware botten.
Kop: wigvormig, van gemiddelde grote met goed ontwikkelde wangen en een stevige kin. Neus met licht welving.
Ogen: grote, ovale, blauwe ogen.
Oren: middelgrote oren die ver uit elkaar staan en afgeronde punten hebben.
Staart: tamelijk lang, breed aan de basis en toelopend in een punt.
Vacht:
zijdezacht, middellang met langer haar rond de kraag en op de staart. In de zomer gedeeltelijke rui.
Kleur:
er zijn drie variëteiten: Colourpoint: crèmekleurig lichaam met donkerder gekleurde extremiteiten - Mitted:: idem maar met wanten - Bicolour: idem maar met witte poten en een witte bles op de snoet. Kleuren. Seal-, Blue-, Chocolate, Lilac-, Red- en Creampoint, Tortie en Tabby (Lynx).
In de Ragdollfok komen ook non-pointed exemplaren voor. Deze "Solid" Ragdolls worden niet op shows erkent.

Terug
Kitten te koop

kittentekoop.be is niet verantwoordelijk voor de inhoud en juistheid van de door derden op de website geplaatste informatie. Het is de eigenaars van deze site uitdrukkelijk toegestaan eventueel geplaatst info en aanbod te verwijderen mochten zij dit nodig achten. Indien opmerkingen en of klachten kan je een mail sturen naar kittentekoop.be

Volg ons op Facebook
Willekeurige foto uit ons bestand
    kittentekoop foto van Malliet Kurt
    © Malliet Kurt
Copyright 2017 Kitten te koop design by PubliDesign