KATTENRASSENPerzisch Particolor

Herkomst
De Perzische Langhaar stamt vermoedelijk af van de Angorakatten uit Turkije, meegenomen door zeevaarders en kooplieden die tussen Perzië en Turkije handelden. Door kruising van deze Angorakat en andere katten ontstond de Perzische Langhaar. De Bicolor of Particolor is de variant met wit (en tortie).

Karakter
Kenmerkend is het rustige temperament, het karakter wordt vaak omschreven als enigszins flegmatiek en bescheiden. Ze kunnen zich urenlang bezighouden zonder zich te storen aan de omgeving. Ze kunnen goed overeenkomen met kinderen, andere katten en honden.

Verzorging
De vachtverzorging is zeer belangrijk, de weelderige,dikke, lange vacht kan gemakkelijk klitten en moet daarom bijna dagelijks geborsteld worden. Een vuile vacht kan men met een speciaal in de dierenzaak verkrijgbaar talkpoeder behandelden en nadien voorzichtig uitborstelen. Om de drie maand kan Perzische langhaar in bad en met een speciaal voor katten bestemde shampoo gewassen worden. De Pers heeft nogal eens last van traanogen, waardoor er ontsierende donkere traanstrepen in de gezichtsplooien kunnen ontstaan. Voorkom dit door met een speciale ooglotion regelmatig te reinigen.

Lichaam: middelgroot tot groot met stevige botstructuur. Compact lichaam met brede borst, gespierde schouders, rug en een korte krachtige nek. Korte, stevige poten met grote ronde voeten. 
Kop: rond, massief en goed geproportioneerd met brede schedel en volle wangen. Gewelfd voorhoofd met zeer brede neus met duidelijke stop ter hoogte van het midden van de ogen. 
Ogen: grote, ronde wijde ogen die uit elkaar staan.De oogkleur is afhankelijk van de kleur van de vacht, koperkleurig, donkeroranje, groen of blauw. 
Oren: de kleine oren zijn breed aan de basis en zijn laag op de schedel geplaatst.
Staart: de staart is kort en heeft een enigszins afgeronde punt.
Vacht: lang, vol met een dichte, fijne zijdeachtige structuur. Flinke kraag en volle staart. De perzen zijn op hun mooiste in de herfst en winter, omdat de vacht in de lente en in het begin van de zomer voor een belangrijk deel zal uitvallen.
Kleur: de eerste Perzen waren wit. Tegenwoordig bestaat de Pers in ontelbaar veel uiteenlopende vachtpatronen en bijzondere kleuren. Effen kleuren, zoals wit, zwart, blauw, rood, crème, chocolate en lilac, Parti-colors, Tabby's, Zilvers, Goldens en Colorpoints.

Terug
Kitten te koop

kittentekoop.be is niet verantwoordelijk voor de inhoud en juistheid van de door derden op de website geplaatste informatie. Het is de eigenaars van deze site uitdrukkelijk toegestaan eventueel geplaatst info en aanbod te verwijderen mochten zij dit nodig achten. Indien opmerkingen en of klachten kan je een mail sturen naar kittentekoop.be

Volg ons op Facebook
Willekeurige foto uit ons bestand
    kittentekoop foto van De Coninck Kelly
    © De Coninck Kelly
Copyright 2017 Kitten te koop design by PubliDesign