KATTENRASSENOosters Langhaar

Herkomst
De Oosterse Langhaar is de langharige versie van de Oosters Korthaar. Rond 1950 ontstond bij verschillende fokkers de wens een Siamees te fokken zonder de voor de Siamees zo typerende points. Voor dit doel werden onder meer gewone huiskatten, maar ook Abessijnen ingekruist. De allereerste Oosterse Lang- en Korthaarkatten waren Havana's, maar later zijn er ontelbaar veel kleuren bijgekomen.

Karakter
Vergelijkbaar met het karakter van de Siamees. Ze kunnen prima opschieten met andere katten en honden. Ook met kinderen gaan ze erg goed om. Ze zijn sociaal ingesteld, kan niet hele dagen alleen zijn. Ze zijn aanhankelijk en worden graag geaaid en geknuffeld. Ze zijn erg speels en blijven dit tot op hoge leeftijd. Ze staan graag in het middelpunt van de belangstelling en zullen visite grondig inspecteren en geaaid willen worden. Ze zijn erg nieuwsgierig. Het zijn ideale katten voor mensen die een extraverte, aanhankelijke en speelse kat kunnen waarderen en gecharmeerd zijn van het elegante en slanke uiterlijk.

Verzorging
De Oosterse Langhaar heeft relatief weinig verzorging nodig. De zachte, glanzende vacht wordt niet snel vuil. Eenmaal per week borstelen met een zachte bostel is voldoende. Wassen mag alleen met een speciaal voor katten bestemde shampoo. Knip de nagelpunten regelmatig en de oren reinigen met een speciale oorcleaner.

Lichaam: middelgroot met een slanke bouw en een fijne bottenstructuur. De kat moet een lenige, sierlijke en elegante indruk maken en mag nergens grofheid vertonen. De achterhand staat hoger dan de voorhand en de poten zijn slank, lang en hebben een fijne bottenstructuur. De voetjes zijn ovaal.
Kop: wigvormig en dient met de schuingeplaatse oren een perfecte driehoek te vormen. De kin mag niet al te geprononceerd zijn, maar ook zeker niet terugvallen, want dan lijkt het alsof de kat in het geheel geen kin heeft.De neus is lang en de neusrug vertoont geen stop.
Ogen: amandelvormig, iets schuin geplaatst met een levendige, expressieve uitdrukking
Oren: groot, schuingeplaatst
Staart: lang, dun en loopt naar het einde smaller toe.
Vacht:
zijdezachte vacht die halflang en fijn van structuur is. Weinig ondervacht
Kleur:
mag in ontelbare kleuren en patronen gefokt worden met uitzondering van: himalaypatroon (want dan heten ze Balinees). Bekendste effen kleuren zijn: havana, ebony, rood, creme, cinnamon, fawn, lavendel en blauw. Vier tabbypatronen: blotched, mackerel, spotted en ticked., torties: zwart, blauw, chocolate of lilac met roodgetinte vlekjes. Particolours: combinaties met alle mogelijke kleuren of patronen. De ogen behoren groen te zijn.

Terug
Kitten te koop

kittentekoop.be is niet verantwoordelijk voor de inhoud en juistheid van de door derden op de website geplaatste informatie. Het is de eigenaars van deze site uitdrukkelijk toegestaan eventueel geplaatst info en aanbod te verwijderen mochten zij dit nodig achten. Indien opmerkingen en of klachten kan je een mail sturen naar kittentekoop.be

Volg ons op Facebook
Willekeurige foto uit ons bestand
    kittentekoop foto van Rifai Anas
    © Rifai Anas
Copyright 2017 Kitten te koop design by PubliDesign