KATTENRASSENJapanse Bobtail

Herkomst
Oude geschriften en tekeningen leren ons dat er al langer dan duizend jaar geleden katten met een afwijkende staartlengte voorkwamen in China. Het ligt voor de hand dat de Chinese katten de voorouders zijn van de Japanse Bobtail. De eerste Japanse Bobtails zijn in 1968 naar de Verenigde Staten gebracht, en op dit moment is het ras vooral populair onder Amerikaanse en Japanse liefhebbers. In de rest van de wereld zijn deze bijzonder mooie en intelligente katten vrijwel onbekend en worden ze maar zelden op kattenshows uitgebracht.

Karakter
Ze hebben een uitgesproken actief, extrovert en vrolijk karakter. Omdat ze zo nieuwsgierig zijn, ontgaat deze katten maar weinig en mede door hun intelligentie kunt u ze allerlei kunstjes leren, zoals het apporteren van propjes papier. Katten van dit ras gaan prima samen met andere katten, maar ook met honden.

Verzorging
Vrijwel onderhoudsvrij. Scherpe nagelpunten bijknippen en de oren met een speciale oorcleaner reinigen

Lichaam: gespierd, lang, slank lichaam met lange poten en ovale voeten.
Kop: wigvormig met hoge jukbeenderen en grote ovale ogen.
Ogen: groot, ovaal.
Oren: grote rechtopstaande oren
Staart: verkorte staart, ongeveerd 5 tot 8 cm lang en recht, maar ook gebogen of geknikt
Vacht:
ligt enigszins vlak tegen het lichaam, ondervacht is vrijwel afwezig. De textuur is zacht en zijdeachtig. Er is zowel een langharige als een kortharige variant.
Kleur:
alle vachtkleuren zijn toegestaan, maar de geliefdste katten zijn de overwegend witte met een paar zwarte en rode, duidelijk afgetekende, intensief gekleurde vlekken, dit zijn de zogenaamde mi-ke's. Ze mogen alle oogkleuren hebben en komen ook voor in odd-eyed.

Terug
Kitten te koop

kittentekoop.be is niet verantwoordelijk voor de inhoud en juistheid van de door derden op de website geplaatste informatie. Het is de eigenaars van deze site uitdrukkelijk toegestaan eventueel geplaatst info en aanbod te verwijderen mochten zij dit nodig achten. Indien opmerkingen en of klachten kan je een mail sturen naar kittentekoop.be

Volg ons op Facebook
Willekeurige foto uit ons bestand
    kittentekoop foto van van Dam Jolanda
    © van Dam Jolanda
Copyright 2017 Kitten te koop design by PubliDesign