KATTENRASSENJavanese

Herkomst
Een rode somalikater die met een siamese seal-point poes paarde, verwekte de gewenste eerste cinamon (kaneelkleurige) oosterse korthaar.Maar uit de volgende nesten van de baby's bleek, dat papa somali niet alleen zijn kleur, maar ook zijn aanleg voor lang haar meegegeven had.In de oosterse korthaarworpen zaten oosterse langhaarkatten.Dat was pas in de jaren '70 en toen was de balinees al wereldwijd erkend. Zo moest het nieuwe ras niet lang vechten: uit verdere kruisingen bijvoorbeeld van balinezen met oosterse katten werden éénkleurige kortharige, en in de volgende generatie éénkleurige langharige dieren geboren.
Veel moeilijker dan de erkenning van de oosterse langhaar was de naam die men het ras zou geven. Mandarijn, javanees, oosterse langhaar of mandarijn/OLH - de verenigingen kozen verschillende namen en zorgden voor de grootste verwarring.
Tegenwoordig wordt de benaming javanese gehanteerd door de FIFE en de hierbij aangesloten verenigingen, terwijl de CFA onder javanese nog gedeeltelijk de balinezen verstaat die geen eenkleurige masker dragen en de oosterse langhaarkat de naam mandarijn geeft. Bij ons zijn de javanezen sinds 1986 als ras erkend

Karakter
Alles aan de javanezen is bevallig en elegant. Ze zijn lichtvoetig, elegant en fijngevoelig, en wrijven zacht hun flanken langs de benen van de mens. Bijna schuchter heffen ze hun pootjes als ze geaaid willen worden. Ze beleven plezier aan hun spel, maar zijn niet luidruchtig, veroveren elke verdieping van het huis zonder brokken te maken. Ze genieten van gezelschap, het liefst van soortgenoten of mensen, hoewel ze ook vriendschap sluiten met andere dieren.
Hun jachtzin stillen ze met verldmuisjes en papieren bolletjes, ze zijn meesters in het vangen van vliegen en muggen, en hun smaragdgroene ogen ontgaat niets - ze reageren bijna altijd opmerkzaam en paraat voor een soepele jacht.

Verzorging
De halflange vacht van de javanees is verbazend makkelijk te verzorgen.Een paar keer per week kort borstelen is voldoende om ze in vorm en glanzend te houden.

Lichaam: een slanke, elegante, soepele en goed gespierde kat, met dun uitlopende lijnen.Lange, smalle hals, en lang, slank lichaam dat een gracieuze, elegante indruk wekt, maar toch gespierd is .De benen zijn fijn en lang, de poten klein en ovaal.
Kop: zijn middelgrote kop is wigvormig, met rechte lijnen, een lange, rechte neus, smalle snoet en middelgrote kin.
Staart: hij heeft een zeer lange, dunne staart die aan het begin ook smal is, en loopt naar het einde toe spits uit.
Ogen: de ogen zijn middelgroot, amandelvormig, en lichtjes schuin ingeplant; levendig groen.
Oren: de oren zijn groot, bovenaan goed gespitst, maar breed aan de basis
Kleur: de Javanees komt in alle kleuren, tabby patronen en met of zonder wit.

Terug
Kitten te koop

kittentekoop.be is niet verantwoordelijk voor de inhoud en juistheid van de door derden op de website geplaatste informatie. Het is de eigenaars van deze site uitdrukkelijk toegestaan eventueel geplaatst info en aanbod te verwijderen mochten zij dit nodig achten. Indien opmerkingen en of klachten kan je een mail sturen naar kittentekoop.be

Volg ons op Facebook
Willekeurige foto uit ons bestand
    kittentekoop foto van Knarren Natascha
    © Knarren Natascha
Copyright 2017 Kitten te koop design by PubliDesign