KATTENRASSENDevon Rex

Herkomst
Rond 1960 vond men in het Engelse Graafschap Devonschire een kat met een krullende vacht. Tien jaar eerder was in Cornwall ook een dergelijke kat aangetroffen, de Cornish Rex. De nieuw gevonden kat en zijn nakomelingen werden aanvankelijk dan ook gekruist met Cornish Rexen, omdat men dacht dat het om een identieke vachtmutatie ging. Al gauw bleek het om een ander soort krullende vacht te gaan en besloot men de tweede vachtmutatie separaat door te fokken en deze te noemen naar het gebied van oorsprong. Het type van de allereerste Devon Rex, een zwarte kater met de naam Kirlee, was erg apart en werd gekenmerkt door een grappig, koboldachtig kopje en een gematigd elegant lichaam. Deze kat vertegenwoordigde het gewenste rasbeeld. Met behulp van vele andere kattenrassen en huiskatten werd de Devon Rex als ras opgebouwd.

Karakter
De Devon is een intelligente kat met een zachtaardig, aanhankelijk karakter. Hij is zeer op mensen gericht en kan er moeilijk tegen om alleen te zijn. Het liefst heeft hij de hele dag mensen om zich heen. Het is dan ook niet verstandig om een Devon Rex zijn dagen in een buitenren te laten slijten, het dier zou wegkwijnen en ziek worden van eenzaamheid. Ze zijn erg nieuwsgierig en willen overal bij betrokken worden. Omdat ze zo intelligent zijn en zo gericht op hun verzorgers kunnen deze katten allerlei kunstjes leren, zoals apporteren van propjes papier en het lopen aan een tuigje. Devon Rexen gaan gewoonlijk goed om met andere katten, maar ook met honden kunnen de meeste het prima vinden. Omdat ze amper verharen, zijn ze voor veel mensen ideale huisdieren.

Verzorging
De vacht is eenvoudig te onderhouden met een babyborstel.

Lichaam: de Devon Rex is een vrij kleine kat met een slank, stevig gespierd lichaam. De borst is breed en de slanke poten zijn lang in verhouding tot het lichaam. De achterpoten zijn langer dan de voorpoten. De voetjes zijn klein en ovaal.
Kop: op een slanke hals rust een wigvormige kop met brede jukbeenderen, een sterke kin en een korte snuit. De neus vertoont een duidelijke stop en het voorhoofd buigt terug naar de platte schedel.
Ogen: de grote amandelvormige ogen zijn wijd uit elkaar geplaatst en staan schuin in de schedel.
Staart: dunne staart loopt spits toe.
Oren: de grote oren zijn tamelijk laag geplaatst. Ze hebben een brede basis en lopen taps toe in een afgeronde punt.
Vacht: de vacht van de Devon Rex voelt wat harder aan dan die van de German en Cornish Rex, omdat de Devon Rex dekharen heeft.
Kleur: de kleuren van de Devon rex mogen elke denkbare kleur hebben.

Bijzonderheden
Omdat een Devon Rex erg weinig verhaart wordt hij wel aanbevolen als huisdier voor mensen die allergisch zijn voor katten. Toch zullen niet alle mensen goed reageren op een Devon Rex als huisgenoot.
Kittens van de Devon Rex zijn over het algemeen schaars behaard, de krullende vacht ontwikkelt zich pas later.

Terug
Kitten te koop

kittentekoop.be is niet verantwoordelijk voor de inhoud en juistheid van de door derden op de website geplaatste informatie. Het is de eigenaars van deze site uitdrukkelijk toegestaan eventueel geplaatst info en aanbod te verwijderen mochten zij dit nodig achten. Indien opmerkingen en of klachten kan je een mail sturen naar kittentekoop.be

Volg ons op Facebook
Willekeurige foto uit ons bestand
    kittentekoop foto van Goemaes Cindy
    © Goemaes Cindy
Copyright 2017 Kitten te koop design by PubliDesign