KATTENRASSENCornish Rex

Herkomst
In de vijftiger jaren werd in Engeland in een nestje boerenkatjes een gekruld kitten geboren. Het was in het graafschap Cornwall, vandaar de naam Cornish Rex. De naam Rex kwam van een konijnenras met dezelfde gekrulde vacht. Door middel van deze eerste kat en zijn moeder is het ras ontwikkeld. De eigenschap voor de krullende vacht is reccessief, dat wil zeggen dat je altijd een Cornish Rex met een Cornish Rex moet kruisen om gekrulde kittens te krijgen. De Cornish Rex en de Devon Rex zijn twee aparte rassen en kunnen daarom niet met elkaar gekruist worden. Je zou dan glad behaarde kittens krijgen omdat de krulletjesvacht op een andere mutatie berust. Het zijn wel beiden rassen die door de bijzondere vacht, minder problemen geven bij allergieën dan andere rassen (ook de extreem kort behaarde Sphynx wordt vaak goed verdragen.)

Karakter
Het karakter van de Cornish Rex is in een woord geweldig te noemen. Ze zijn zeer aanhankelijk, intelligent en levendig. Ze kunnen ook bijzonder ondeugend zijn en zijn het gelukkigst met een of meer andere katten om hen heen om kattekwaad uit te halen. Dit ras bezit een groot gevoel voor humor en lijkt soms wel een kruising tussen een kat, een hond en een aapje. Bij ons “helpen” ze vaak met allerlei karweitjes in huis, vooral afwassen is favoriet

Verzorging
De Cornish Rex is erg eenvoudig te verzorgen in vergelijking tot andere rassen. Ze verharen nauwelijks en af en toe een borstel erdoor is vaak voldoende. Het allerbeste voor de vacht is lekker veel geaaid worden en dat zal elke Cornish Rex met je eens zijn!

Lichaam: klein tot middelgroot met een gespierd lichaam. Lange poten met kleine ovale voetjes. Kenmerkend is een opwaartse welving op de rug.
Kop: eivormig en langer dan breed. Neus en kin in zijaanzicht op de zelfde lijn.
Ogen: de ogen zijn ovaal.
Staart: lange, dunne staart.
Oren: grote oren die hoog op het hoofd staan.
Vacht: fijne en zachte vacht, met krullen die een gegolfd patroon hebben. Gekrulde snorharen en wenkbrauwen.
Kleur: de Cornish Rex komt in alle mogelijke kleuren voor - ook met Points (Si-Rex)

Bijzonderheden
Door de korte vacht een ideale kat voor mensen die allergisch zijn aan katten

Terug
Kitten te koop

kittentekoop.be is niet verantwoordelijk voor de inhoud en juistheid van de door derden op de website geplaatste informatie. Het is de eigenaars van deze site uitdrukkelijk toegestaan eventueel geplaatst info en aanbod te verwijderen mochten zij dit nodig achten. Indien opmerkingen en of klachten kan je een mail sturen naar kittentekoop.be

Volg ons op Facebook
Willekeurige foto uit ons bestand
    kittentekoop foto van Bogaerts Daniel
    © Bogaerts Daniel
Copyright 2017 Kitten te koop design by PubliDesign