KATTENRASSENCalifornia Spangled

Herkomst
De California Spangled is gecreeerd door de Amerikaan Paul Casey. Hij had een duidelijk doel voor ogen, namelijk het fokken van een nieuw ras dat qua vachtpatroon sterk leek op een luipaard, maar het karakter had van een gedomesticeerde huiskat. Om dit doel te bereiken, betrok Casey verschillende raskatten en huiskatten in zijn fokprogramma waaronder Abessijnen, Manxen, Siamezen, Perzen en gewone huiskatten uit de Verenigde Staten, Azie en Afrika. Door steeds opnieuw te selecteren werd na verloop van tijd het ras geboren dat Casey al jaren eerder voor ogen had.

Karakter
De California Spangled is een intelligente en actieve kat, die graag speelt, klimt en rent. Het zijn doorgaans sociale dieren die het erg goed kunnen vinden met andere katten. Ook de omgang met honden levert weinig problemen op.

Verzorging
Het is voldoende de kortharige vacht van de Californian Spangled eens per week voorzichtig te borstelen. Scherpe nagelpunten moeten geknipt worden en de oren worden regelmatig en voorzichtig gereinigd met een oorcleaner.

Lichaam: het is een middelgrote kat met een lenig, lang en goed gespierd lichaam. Opvallend is de lange, hoekige vorm, waardoor deze kat zich soepel kan voortbewegen. 
Kop: middelgroot met brede jukbeenderen. Volle, goed ontwikkelde snuit met een stevige kin.
Ogen: amandelvormig.
Oren: hoog aangezet met afgeronde punten
Staart: gemiddelde lengte, overal even dik, met een rond uiteinde.
Vacht: Kort en glad aanliggend op de rug en de flanken, maar wat langer op de buik en de staart. Dit ras wordt alleen gefokt in een vlekkenpatroon dat zich scherp en duidelijk in de vacht aftekent, met zoveel mogelijk contrast.
Kleur: Het ras komt voor in verschillende kleuren: zwart-zilver, charcoal, brons, goud en bruin. De ogen zijn hierbij altijd amberkleurig of bruin. Groene ogen worden als fout aanzien.

Terug
Kitten te koop

kittentekoop.be is niet verantwoordelijk voor de inhoud en juistheid van de door derden op de website geplaatste informatie. Het is de eigenaars van deze site uitdrukkelijk toegestaan eventueel geplaatst info en aanbod te verwijderen mochten zij dit nodig achten. Indien opmerkingen en of klachten kan je een mail sturen naar kittentekoop.be

Volg ons op Facebook
Willekeurige foto uit ons bestand
    kittentekoop foto van van Croonenborg Cobie
    © van Croonenborg Cobie
Copyright 2017 Kitten te koop design by PubliDesign