KATTENRASSENBurmilla

Herkomst
De Burmilla is in 1981 bij toeval ontstaan in het Verenigd Koninkrijk. Een lilac Burmese poes en een mannelijke Chinchilla pers woonden in hetzelfde huis. De Burmese poes zou binnenkort naar een geschikte Burmese dekkater gaan en de Chinchilla pers zou 'geholpen' worden. Voordat dit allemaal kon gebeuren ontmoette de Burmees de Chinchilla en al snel werd duidelijk dat er kittens zouden komen.9 weken later beviel de Burmees van een prachtig nest Shaded Silver poesjes met een korte vacht en groene ogen. Het type, het temperament en het spectaculaire uiterlijk waren aanleiding voor de fokkers om geplande dekkingen plaats te laten vinden tussen Burmezen en Chinchilla's...en de Burmilla was geboren.

Karakter
De Burmilla is enorm lieve, intelligente en sociale kat. Zij zijn niet zo buitensporig en onbesuisd als een van hun voorouders, de Burmees, en ook niet zo inventief. In vergelijking lijken zij misschien wat verlegen en terughoudend tegenover vreemden, zij nemen de tijd om de mensen te leren kennen. Over het algemeen kunnen zij goed overweg met andere katten en kinderen, aangezien zij een vriendelijke en verdraagzame persoonlijkheid hebben. Burmilla's zijn grote kletskousen, zij leveren doorlopend commentaar op alles wat er in huis gebeurt en zij hebben je een hoop te vertellen als je thuiskomt. Ze zijn geweldige moeders en bevallen gemakkelijk. Alles bij elkaar is de Burmilla een goedgemutste, aanhankelijke kat met een gelijkmatig humeur en bovendien, ze zijn echt mooi!

Verzorging
De vachtverzorging neemt niet veel tijd in beslag, omdat deze kat weinig tot geen ondervacht heeft. De kat geregeld aaien en af en toe borstelen is voldoende. Regelmatig de nagelpunten bijknippen en de oren met een speciale oorcleaner reinigen.

Lichaam: de Burmilla is een elegante kat van gemiddelde grootte en lengte.
Kop: De kop is gekenmerkt door een flauw afgerond schedeldak met een gemiddelde breedte tussen de oren. De punt van de neus en de kin horen in een rechte lijn te liggen.
Ogen: de ogen zijn groen, expressief en omlijnd door een donkere rand, het lijkt of de ogen omrand zijn door eyeliner
Vacht: Kort en dicht, gladliggend met een zijdeachtige structuur.
Kleur: Het ras wordt zowel in 'zilver' als in 'golden' gefokt met shading of tipping op de vacht, onder andere in de kleuren zwart, bruin, blauw, chocolate en lilac.

Bijzonderheden
De Burmilla heeft ondervacht, waardoor de vacht wat opgelicht wordt tegenover de Burmees die geen ondervacht heeft.

Terug
Kitten te koop

kittentekoop.be is niet verantwoordelijk voor de inhoud en juistheid van de door derden op de website geplaatste informatie. Het is de eigenaars van deze site uitdrukkelijk toegestaan eventueel geplaatst info en aanbod te verwijderen mochten zij dit nodig achten. Indien opmerkingen en of klachten kan je een mail sturen naar kittentekoop.be

Volg ons op Facebook
Willekeurige foto uit ons bestand
    kittentekoop foto van Lamote Folker
    © Lamote Folker
Copyright 2017 Kitten te koop design by PubliDesign