KATTENRASSENBengaal

Herkomst
De Bengaal is in de Verenigde Staten rond het jaar 1950 ontstaan uit kruisingen tussen wilde Bengaalse tijgerkatten en gedomesticeerde katten, waaronder huiskatten, maar ook raskatten als de Siamees en de Burmees. De eerste kruisingen betroffen geen poging een nieuw ras te creeren, maar hadden te maken met een wetenschappelijk onderzoek naar het kattenleukemievirus. In later jaren begonnen enkele fokkers met het doelbewust inkruisen van de Bengaalse tijgerkatten om zo een ras te creeren met het dramatische vlekkenpatroon van de wilde voorvader. De huidige Bengaal is een vrij betrouwbare kat.

Karakter
Bengalen zijn nieuwsgierige, actieve katten die graag de ruimte hebben. Ondanks dat ze van gezelschap houden, zijn de meesten geen schoot- en knuffelkatten. Ze kunnen eigenzinnig zijn en vertonen nog regelmatig trekken die sterk doen denken aan hun wilde voorvaderen. Ze beschikken normaal gesproken over een groot sociaal vermogen. Ze kunnen het prima vinden met andere katten, ze zijn het best op hun plaats met katten die ook actief zijn. Met honden kunnen ze het prima vinden. Een bijzondere eigenschap is dat de dol op water zijn. Ze zijn dan ook regelmatig in de badkamer te vinden.

Verzorging
De Bengaal heeft relatief weinig vachtverzorging nodig.  Veel borstelen en kammen wordt zelfs afgeraden.  Nagelpunten regelmatig bijknippen, en dit reeds van bij jonge leeftijd aanleren.

Lichaam: vrij lang, gespierd en goed ontwikkeld met zware beenderen. De achterpoten zijn iets langer dan de voorpoten en de voeten zijn relatief groot en rond.
Kop: wigvormig, klein in verhouding tot het lichaam, iets langer dan breed. De neusrug is lang en breed met een lichte welving waar de neusrug overgaat in het schedeldak. Zeer gewenst zijn geprononceerde snorhaarkussentjes.
Ogen: groot en amandelvormig tot rond.
Oren: tamelijk klein, iets naar voren gericht, breed aangezet.
Staart: gemiddelde lengte, voelt stevig aan en heeft een afgeronde punt.
Vacht: opvallend dik, kort tot medium, ligt glad aan en is ongewoon zacht en zijdeachtig
Kleur: Gevlekt met duidelijk contrasterende spots.  De vacht behoort spots op de buik een duidelijke M op het voorhoofd en ringen rond de staart te vertonen. Gemarmerd met langgerekt patroon.  Duidelijk contrast en helder patroon gewenst. Brown Tabby, Seal Sepia Tabby, Seal Mink Tabby en Seal Lynx Point zijn 4 erkende kleuren bij TICA.

Terug
Kitten te koop

kittentekoop.be is niet verantwoordelijk voor de inhoud en juistheid van de door derden op de website geplaatste informatie. Het is de eigenaars van deze site uitdrukkelijk toegestaan eventueel geplaatst info en aanbod te verwijderen mochten zij dit nodig achten. Indien opmerkingen en of klachten kan je een mail sturen naar kittentekoop.be

Volg ons op Facebook
Willekeurige foto uit ons bestand
    kittentekoop foto van Vanacker Robbin
    © Vanacker Robbin
Copyright 2017 Kitten te koop design by PubliDesign