KATTENRASSENAmerican Shorthair

Herkomst
De Amerikaanse Korthaar is ontwikkeld uit de Amerikaanse straatkat. Het zijn werkkatten: stevig, gespierd en krachtig gebouwd.
Het ras heette origineel "Korthaar" (Shorthair), vervolgens "Huiskat" (Domestic Shorthair) en rond 1965 "Amerikaans Korthaar" (American Shorthair). De Domestic Shorthair is tegenwoordig de korthaar zonder stamboom en de American Shorthair is de varieteit met stamboom.
De kat kan zich makkelijk overeten, dus de kat heeft veel beweging nodig om in vorm te blijven.
De eerste CFA geregistreerde American Shorthair was een Red Tabby Kater, geboren in England in 1900.

Algemeen: de American Shorthair staat bekend als zachtaardig en makkelijk te hanteren. De katten zijn gemiddeld tot groot. De poezen zijn meestal kleiner dan de katers, maar zijn toch niet fragiel gebouwd.
Lichaam: gemiddelde grootte tot groot, het lichaam iets langer dan hoog. Een stevig gespierd lichaam met brede borst. De buik mag behoorlijk gevuld zijn, zonder dat dit beschouwd mag worden als overgewicht. Een stevige nek, maar in verhouding tot het lichaam.
Poten en voeten: stevige poten, in verhouding tot de rest van het lichaam, ronde voeten.
Staart: lengte in goede verhouding tot het lichaam, dik aan de basis en uitlopend in een punt.
Kop: breed met goed ontwikkelde wangen (zeker bij katers), waardoor de kop er rond uitziet. In profiel heeft de neus een zachte glooing, zonder stop. De ogen staan ver uiteen. De snuit vertoont een vierkant aspect. De kin is sterk ontwikkeld. Oren zijn van gemiddelde grootte, breed gezet, met afgeronde topjes en geen te brede basis. De ogen zijn rond, zo geplaatst dat de brede neus goed uitkomt.
Vacht: kort, weelderig en plat aanliggend. Alle kleuren zijn toegelaten, behalve Points.

Terug
Kitten te koop

kittentekoop.be is niet verantwoordelijk voor de inhoud en juistheid van de door derden op de website geplaatste informatie. Het is de eigenaars van deze site uitdrukkelijk toegestaan eventueel geplaatst info en aanbod te verwijderen mochten zij dit nodig achten. Indien opmerkingen en of klachten kan je een mail sturen naar kittentekoop.be

Volg ons op Facebook
Willekeurige foto uit ons bestand
    kittentekoop foto van Versyck Sara
    © Versyck Sara
Copyright 2017 Kitten te koop design by PubliDesign