KATTENRASSENAmerican Curl

Herkomst
De American Curl is met zijn naar achteren gekrulde oren is zonder meer een opvallende verschijning. In juni 1981 werd in Lakewood, Californie, een uitgehongerd zwart poesje gevonden door Joe en Grace Ruga. Dit kitten, welk de naam Shulamith kreeg, werd door de Ruga's in huis opgenomen en zou later de stammoeder van alle American Curls worden. Ze schonk het leven aan vier kittens, twee daarvan hadden teruggekrulde oren, net als de moeder. Nieuwsgierig geworden naar de genetische achtergrond van dit fenomeen, nam Grace kontakt op met een wetenschapper, die tot de conclusie kwam dat het hier ging om een spontane mutatie en dat het gen dat resulteerde in de achterwaarts gekrulde oren een enkelvoudig dominant gen was. Liefhebbers vonden deze oren zo aantrekkelijk en grappig, dat ze besloten een fokprogramma op te stellen met als doel deze mutatie vast te leggen. In het begin van de jaren 90 werd het ras in de Verenigde Staten officieel erkend.

Karakter
De American Curl heeft een mensgerichte instelling. Ze zijn nieuwsgierig, intelligent, en worden graag betrokken bij de dagelijkse gang van zaken binnen het gezin waar ze deel van uitmaken. Ze houden van knuffelen en vinden het heerlijk om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Ze hebben een evenwichtig karakter en zijn niet snel ergens van onder de indruk. Ze blijven hun leven lang speels en ondernemend. De omgang met andere katten en honden is over het algemeen uitstekend.

Verzorging
Deze kat is zeer eenvoudig te verzorgen doordat de ondervacht vrijwel volledig ontbreekt. Het is voldoende de vacht één maal per week te kammen met een fijne kam. De nagels regelmatig bijknippen. De oren mogen enkel met een oorcleaner gereinigd worden, wanneer dit echt nodig is

Lichaam: middelgroot met een elegant, slank en langgerekt lichaam, alle onderdelen van het lichaam moeten in verhouding met elkaar zijn en onder geen beding mag de kat te grof of juist weer te fijn gebouwd zijn.
Kop: Enigszins wigvormig, en langer dan breed. De oren zijn minder flexibel, staan rechtop en buigen vloeiend naar met de punten naar het midden van het achterhoofd toe. Rechte neus en een stevige kin.
Ogen: groot, walnootvormig.
Oren: rechtop op de hoeken van de kop en behoren vloeiend naar achteren toe te buigen met de punten naar het midden van het achterhoofd, ze voelen minder flexibel aan dan die van andere rassen.
Vacht: Er bestaan zowel kortharige als halflangharige American Curls, de ondervacht is vrijwel afwezig. De vacht voelt zacht en zijdeachtig aan. Oorpluimpjes die vanuit de binnenkant van het oor naar buiten toe krullen behoren altijd aanwezig te zijn en kleine lynxpluimpjes op de bovenkant van het oor vormen een extra positief punt.
Kleur: alle mogelijke kleuren en patronen zijn toegestaan.

Bijzonderheden de gekrulde oren manifesteren zich pas na enkele weken, en op de leeftijd van vier maanden krijgen de oren hun blijvende definitieve vorm.

Terug
Kitten te koop

kittentekoop.be is niet verantwoordelijk voor de inhoud en juistheid van de door derden op de website geplaatste informatie. Het is de eigenaars van deze site uitdrukkelijk toegestaan eventueel geplaatst info en aanbod te verwijderen mochten zij dit nodig achten. Indien opmerkingen en of klachten kan je een mail sturen naar kittentekoop.be

Volg ons op Facebook
Willekeurige foto uit ons bestand
    kittentekoop foto van Dem Denise
    © Dem Denise
© Copyright 2017 Kitten te koop design by PubliDesign