KATTENRASSENAmerican Bobtail

Herkomst
De Amerikaanse Bobtail is een opmerkelijk gespierd dier en straalt kracht uit. Ze zijn ontworpen door de natuur om onder harde omstandigheden te overleven. De kat is ook intelligenter dan de doorsnee kat en is trouw aan zijn baasjes. Opmerkelijk is de korte staart. Pluimpjes in en op de oren zijn gewenst bij dit ras. Ze komen zowel in een korthaar- als in een langhaarversie. De vacht, hard met een donzige ondervacht en waterdicht, beschermt het dier tegen extreme weersomstandigheden. De kat ziet er wild uit, maar heeft een opmerkelijk zacht karakter.

Lichaam: gemiddelde lengte, zeer stevig en rechthoekig. Volle en brede borst. Stevige achterbouw, ietsje hoger dan de stevige schouders. Heupen bijna even breed als de borst. Gespierd en atletisch uitzicht. De kat heeft veel tijd nodig om uit te groeien.
Kop: een brede afgeronde wig zonder platte vlakken of overdreven rondingen, in verhouding tot het lichaam. Een voelbare stop op een brede, gemiddeld lange neus. Sterke jukbeenderen. Brede en stevige kin. Zeer brede koppen zijn normaal bij volwassen katers.
Oren: brede basis met afgeronde top, Pluimpjes zijn gewenst. Duimafdrukken op de achterkant gewenst bij de tabbies.
Ogen: groot, bijna amandelvormig, diep geplaatst. Buitenkanten lichtjes schuin omhoog naar de oren toe. Een vol voorhoofd geeft de kat een natuurlijke jachtblik.
Poten en voeten: stevig, in verhouding tot het lichaam, zware beenderen. Voeten zijn groot en rond en liefst met pluimen bij de langhaar.
Staart: kort. Mag recht, gebogen en met knik(ken). Rechte staarten genieten de voorkeur. De staart is flexibel en niet zo geknikt dat het de natuurlijke beweging van de staart zou hinderen. De staart voelt stevig aan. Moet lang genoeg zijn om duidelijk zichtbaar te zijn en niet voorbij de schouderbladen komen. Rechte staarten hebben een duidelijke verdikking op het einde.
Vacht: korthaar: gemiddeld korte, niet klittende dubbele vacht. Harde bovenvacht met een zachte donzige ondervacht. Ondervacht mag muisgrijs zijn bij de tabbies. Zachtere vachtstructuur is toegelaten bij de Tabby Points en Silvers.
Langhaar: halflanghaar vacht, iets langer haar rond de nek, schouders, buik en staart. Kraag mag schaapachtig. Vacht is sterk seizoenafhankelijk. Dubbele vacht, ondervacht aanwezig maar niet echt dik. Zachtere vachten bij Tabby Points en Silver zijn toegelaten.

Terug
Kitten te koop

kittentekoop.be is niet verantwoordelijk voor de inhoud en juistheid van de door derden op de website geplaatste informatie. Het is de eigenaars van deze site uitdrukkelijk toegestaan eventueel geplaatst info en aanbod te verwijderen mochten zij dit nodig achten. Indien opmerkingen en of klachten kan je een mail sturen naar kittentekoop.be

Volg ons op Facebook
Willekeurige foto uit ons bestand
    kittentekoop foto van Lapré  Samantha
    © Lapré Samantha
© Copyright 2017 Kitten te koop design by PubliDesign